Nopietnāk kā es domāju


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 O, šodien gribu Tev izstāstīt par enerģijas transformēšanas metodi caur krāsām. Jau biju Tev stāstījusi kā tieši mēs gatavojamies to darīt, bet šodien tas notika, un varu pateikt tikai vienu – man pat prātā neienāca, cik tas ir spēcīgi, cik nopietni un cik grūti un laikietilpīgi. Mēs sākam šodien 11os un bija tieši tā, kā es domāju un kā Kristīne bija teikusi, ka no sākuma mēs pavilksim ārā no sevis reālu „zaņķi” un grūtumu. Un tas bija apbrīnojami zibenīgs mirklis, kad visi bijām nokrāsojušas savas planšetes katrs savā tumšumā. Protams, pastāstīt es varu tikai par sevi.

Man bija tā, ka iznāca uz āru viss – gan šī gada novembra smagums, gan pirms daudziem gadiem piedzīvotais sēru periods, gan pirms tam periods „kad biju nokritusi no zirga un mēģināju tikt sedlos”, gan vēl un vēl un vēl. Principā viss tas, par ko es sen biju domājusi, ka esmu tikusi galā  - viss iznāca uz āru un pēkšņi bija kļuvis tik klātesošs, ka pilnīgi nobrīnījos. Planšete izskatījās melni violetīgi dzeltenbrūna. Nu...smagums, dubļi, grūtums, sēras. Tur bija viss.

Un tad meditējām. Pildījāmies ar gaismu. Tīru skaistu gaismu, ar ko izgaismojām sevi un pasauli.

Kad to beidzām, tad viena no dalībniecēm – Vita, teica, ka tieši šodien beidzas 260 dienu cikls un rīt sākas jauns. Ka ir ārkārtīgi labi atstrādāt veco un smago, lai tieši no rītdienas sāktu jaunu dzīves periodu ar svaigu, tīru, gaišu enerģētiku. Un tā mēs sākām.

Zīmējam gaišus skaistus toņus, krāsojam, tīrām, zīmējam vēl. Un es jūtu, ka nevaru uz tā iepriekšējā melnuma tagad dabūt to gaismu un baltumu, kādu tiešām kāroju. Piedevām tīri kompozicionāli centrējos uz gaismu tikai centrā. Kā saka uz „gaismu tuneļa galā”. Zīmēju, zīmēju. Mēģinu tīrīt. Nesanāk. Beigās – kā nekā nonāku līdz vienam etapam, kurš mani pievelk kā magnēts un kuru šai mirklī mainīt vairs neprasās. Un nu skaidri redzu, ka uz tās manas planšetes ir milzīgs spēks un milzīgs kontrasts. Kristīne ar vēlāk analizējot teiks, ka tā tiekšanās uz balto ir kontrastā ar tumsu, kas apkārt. Ir jātiek vaļā no tās tumsas.

Un tā mēs pabeidzam. Katrs tai etapā vai tai savā sajūtā, kuru uzskatām par labu esam. Kāds pilnībā apmierināts, kāds ar iekšēju uzdevumu piestrādāt pie kaut kā konkrēta dzīvē, bet es ar skaidru apziņu, ka tā to atstāt nevar. Ka ir jāņem krāsas un zīmēšu tik ilgi, līdz transformēšu to bildi (un līdz ar to savu enerģētiku) līdz vieglumam, tīrībai, svaigai un gaišai enerģijai.

Paņemu krāsas un šodien nopirkto molbertu, braucu mājās un manī ir tikai viena doma – gribu to paveikt līdz galam, jo atstāt tā nevar.

Un tad notika tik interesanti – es mājās uzlieku molbertu un sāku gleznot, kad bērns saka – viņa arī gribot. Un tā mēs plecs pie pleca vēl kādas pāris stundas mūzikas pavadījumā gleznojām, līdz viņa bija uztaisījusi savu darbiņu, un es līdz galam pabeigusi šodienas enerģijas transformēšanu.

Un tagad ir fūūūū – tāda mierīga izelpa un absolūti gaiša spēcīgi pilna sajūta, kuru jau sen biju pelnījusi : )) Tagad ir labi. Ir septiņi vakarā un jūtos padarījusi milzu darbu pati savā un pasaules labā. Galu galā – ja pasauli jāsāk mainīt caur sevi, tad kaut kādu grūtumu, smagumu un tumsu es nu šodien esmu izgaismojusi. Laime.

Uz šo brīdi man šī metode šķiet gandrīz vai vēl taustāmāki spēcīgāka kā meditācija viena pati. Lai gan – īstenībā visa šī gleznošana ir absolūta meditācija, jo prāts kā tāds te vispār nepiedalās. Ir tikai sajūtas un enerģija plūdums. Ir tikai pauze, kuras laikā paskaties uz to it kā no malas, nedaudz paanalizē, un pēc tam atkal ieej dziļāk par prātu, lai to transformētu.

Šobrīd esmu pilnīgi pārņemta ar šo jauno atklājumu un no savas puses varu Tev tikai ieteikt – ja nevari izdomāt kā tikt galā ar kādu grūtumu – ņem otu, papīru vai planšeti un glezno. Viss grūtums izliksies uz lapas un pēc tam jau atliks vien to tikai kā transformēt gaismā : )

Paldies Kristīnei! Paldies meitenēm! Paldies Dievam un Visumam!

Esmu laimīga un labprāt ar šo nupat kā atklāto jaunumu un jauno savu pieredzi dalos ar Tevi!

Svētītu Trešo Adventi!

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (1)  |  2013-12-16 03:25  |  Skatīts: 1899x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
inese - 2013-12-16 20:36
Tikko kā sarakstījāmies ar Vitu, ka šodien esot tā noslēdzošā diena 260 dienu ciklam, un rīt ir jaunais sākums.
Tā kā vēl var paspēt pabeigt vecos, lai rīt sāktu jauno:)
Kaifīgi:)))))


Atpakaļ