Dienu pirms


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Jau rīt tiekamies Vecmuižā – Pavasara studijas pirmajā nometnē. Teikšu godīgi –sajūtas ir kā pirms lieliem godiem, varbūt kāzām, varbūt kristībām... Pavasara studijā notiek rosība. Tiek pirkts. Tiek gādāts. Tiek saskaņots, ko kurš paņems. Tas viss ir tik iedvesmojoši un mīļi.

Manī ir silts miers. Tāds fantastisks miers, kā saulainai dienai, kad tauriņi dejo un bites zumm, bet tu esi tai visā iekšā pilnīgā harmonijā.

Vēl šorīt uztaisīju vienu prezentāciju. Vēl tūlīt pameditēšu priekš noslēguma mūsu kopējās meditācijas – un viss būs gatavs. Man patīk šis mirklis – kad viss ir izdarīts un tūlīt, tūlīt būs. Laime. Nekādas steigas. Nekāda uztraukuma. Tikai baudpilns brīdis pirms. Jo nesanākt jau nevar. Viss, kas notiks, būs mūsu izaugsmei. Viss, kas plūdīs mierīgi un skaisti – būs baudai, viss, kas aizķersies –r ūdījumam un pieredzei.

Tikko saņēmām ziņu, ka viena dalībniece jau ir ceļā. Sasmējāmies –ka viņai ir ļoti , ļoti gribējies pašai pirmajai nokļūt, ja jau dienu iepriekš aizsteigusies braukt. Nu nekas – jāgriežas atpakaļ un jābrauc rīt pa jaunu. Mīļi.

Man pašai vislielākās rūpes (visvairāk domu) ir par laika apstākļiem – lai noturētos tik skaists un saulains līdz pat nedēļas beigām. Bet pat ja tā nebūs – domāsim gaišas domas un sildīsimies viens otra mīļumā un atziņās. Dzersim smaržīgu tēju un dalīsimies pieredzē, klausīsimies Vara Vētras dziesmās, iesim rituālos un vērosim kā maināmies. Savukārt ja būs saule un silts laiks – tad to visu darīsim ar vēl jo lielāku vērienu un plašumu sajūtās. Un nekad nevar zināt kā ir labāk. Lai gan – labāk ir tā, kā ir.

Šodien man bija nostalģisks brīdis, kad vienai savai kolēģei stāstīju ar ko sākās Pavasara studija un kaut kā tā visa iespaidā pašķīru paskatīties 2010.gada nogales mailus. Jā pagājušie gadi ir bijuši tik intensīvi, tik skaisti, tik bagāti un pilni. Interesanti, ka ļoti daudzas no meitenēm, kas toreiz pieteikušās uz saviem pirmajiem semināriem, vēl arvien iet rokrokā ar Pavasara studiju un rīt mēs tiekamies nometnē. Par to ir milzīgs prieks. Tas ir ilgs laiks kopā, kas pavadīts kopējā mijiedarbībā un viens otru bagātinot. Fantastiski.

Un man ir prieks par ļoti daudziem, kas Pavasara studiju iepazīst tikai tagad. Arī tādas meitenes mums būs nometnē, kas par mums uzzināja tikai šomēnes. Atkal fantastiski.

Jā – laimes terapija mūs vieno un tur neko nevar ne nokavēt, ne par ātru izskriet. Lai kurā brīdī sāc –tas vienmēr ir īstais brīdis.

Rīt būsim vairāk kā 60 dalībnieču. Daudz. Tas tiešām ir spēks. Tā ir liela enerģija, kuru ievibrējot varam sakustināt lielas lietas sevī. Tieši tas man šādā kopā būšanā visvairāk patīk – ka sākumā „saražojam” pozitīvo lauku, kurā pēc tam pašas trīs dienas varam augt, attīrīties, transformēt savu enerģiju, vienkārši būt, elpot, vērot, baudīt un ļauties...

Es šobrīd esmu ļoti pateicīga Dievam, dzīvei, meitenēm par šo notikumu, kas vēl tikai būs. Būs mums visām kopā. Ar pateicību viss sākas. Esmu gatava šim sākumam.

Novēlu Tev brīnišķīgas brīvdienas, lai ko Tu šais dienās darītu, un novēlu visiem mums, kas būsim Sievišķības skolas nometnē fantastisku notikumu gan visām kopā, gan katrai atsevišķi.

Es eju kārtot somas, lai rīt no rīta jau dotos ceļā!

Ar mīļumu,
Inese
Komentāri (4)  |  2013-09-12 19:45  |  Skatīts: 2359x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
maara - 2013-09-13 21:29
Izlasīju šo jauko rakstiņu un saprotu Tavas sajūtas Inesīt - "brīdis pirms" - man ļoti patīk šis brīdis visos pasākumos, kad zini, ka viss tūlīt notiks un būs...
Bet visvairāk no visa šī raksta man patika šie teikumi:
"Jo nesanākt jau nevar. Viss, kas notiks, būs mūsu izaugsmei. Viss, kas plūdīs mierīgi un skaisti – būs baudai, viss, kas aizķersies –rūdījumam un pieredzei.". Izrakstīju tos savā piezīmju blociņā, lai ir acu priekšā brīžos, kad šķiet, kA atkal jau nekas nenotiek pēc mana prāta. Šie teikuni - tas patiesībā ir viss mūsu dzīves moto - ja vien to paturētu prātā, tad nevajadzētu ne par ko satraukties, vien ļauties plūdumam. Spēcīgi un bagāti teikumi - lasīšu tos tik daudz reižu, kamēr tie sāks dzīvot manī, lai brīžos, kad nonāku šķietamā strupceļā, tie jau paši nāktu prātā un palīdzētu nomierināties un ļauties.
Bet jums visām nometnes dalībniecēm un organizatorēm - LAI IZDODAS!!! LAI SAULAINS LAIKS UN GAISMA DVĒSELĒ!!! LAI IZDODAS PIEPILDĪT ŠĪS DIENAS AR MĪLESTĪBU!!! :))

aiga - 2013-09-13 23:23
Lai jums visām svētīgs šis kopā būšanas laiks! Lai saulīte ir ar jums! Kā es vēlētos būt starp jums!!! Nākošreiz noteikti būšu!!! Starp citu, man ir ļoti amizants stāsts, kā es iepazinu Tevi, Inesīt!!! Varbūt kādreiz būs iespēja pastāstīt! Jaukas nometnes dieniņas!!!

inese - 2013-09-22 04:51
Aiga - reiz noteikti gribēšu dzirdēt Tavu stāstu par mūsu iepazīšanos:))

inese - 2014-02-14 02:00
Un atkal ir šī sajūta "mirklis pirms". Rīt tiekamies Sajūtu nometnē :))


Atpakaļ